Wersje kompatybilne
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Gruyère kaas, in stukken
lub 300 g Cheddar kaas, in stukken - 1000 g water
- 1000 g bloemkoolroosje (1-2 hele bloemkolen)
- 4 - 6 eieren
- 80 g bloem
- 80 g boter
- 800 g melk
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- ½ - ¾ tl gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2199 kJ / 526 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 563 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55 min
Spiesje van konijn, appel en pruim
Brak ocen
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Brak ocen
Aardbeiencompote - Yoghurtcake
55 min
Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
3 Std. 50 Min
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Brak ocen
Boeuf bourguignon en warme Engelse citroenpudding met citroenstroop
Brak ocen
Chili con carne
40 min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Gestoomde spiegeleieren
15 Min
Gewone yoghurt
14h