Wersje kompatybilne
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Gruyère kaas, in stukken
lub 300 g Cheddar kaas, in stukken - 1000 g water
- 1000 g bloemkoolroosje (1-2 hele bloemkolen)
- 4 - 6 eieren
- 80 g bloem
- 80 g boter
- 800 g melk
- ½ tl zout
- 2 snuifjes gemalen witte peper
- ½ - ¾ tl gemalen nootmuskaat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2199 kJ / 526 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 563 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 min
Tagliatelle met broccoli
15 min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1 godz. 10 min
Peer, appel en zoete aardappelpuree
Keine Bewertungen
Griekse salade met gestoomde kip
Keine Bewertungen
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Lamscurry met erwten, mango, banaan en pistachenoten
1h 30 min
Courgette en ham lasagne
1h 5min
Spaghetti carbonara
30 min
Pasta met prei en ajvar
30 min
Batch cooking - Basisrecepten
Keine Bewertungen
Kalkoenstoofpot met room en champignons
4h