Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Balletjes
- 200 g wortelen, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 - 2 takjes verse peterselie (enkel de blaadjes)
- 50 g paneermeel
- 2 eieren
- 50 g melk
- 1 tl zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 500 g gemengd gehaktvlees (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)
- 50 g pijnboompitten (opcjonalnie)
- 20 g extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)
- meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
- 250 g ui, in kwarten gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 el tomatenpuree (opcjonalnie)
- 100 g witte wijn
- 300 g water
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje nootmuskaat
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1 el vleesextract (rund)
- 1 snuifje gemalen kruidnagels
- 1 el verse peterselie, gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2007 kJ / 480 kcal
- Białko
- 16.27 g
- Węglowodany
- 11.31 g
- Tłuszcz
- 40.82 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gevulde kalkoentaart
1h 30min
350 g sjalot fruiten
Brak ocen
Lam in korst op Italiaanse wijze
5h
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Brak ocen
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Romige erwtensoep
40min
Pastaschelpen met verse tomatensaus en geitenkaas
45min
Kipfricassee
Brak ocen
Cannelloni met spinazie en ricotta
1h 30min
Worst met erwtenrisotto
30min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 Std. 10 Min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min