Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De pasta met ham-groentemengeling
- 1 tl boter, om in te vetten
- 200 g Emmental, in stukken (2 cm)
- 100 g Gruyère kaas, in stukken (2 cm)
- 250 g witte kool, in stukken (3 cm)
- 200 g gekookte ham, in ½ plakjes
- 1200 g water
- 300 g droge pasta, type macaroni (kooktijd 5 min.)
- 200 g vastkokende aardappelen, gepeld, in stukken (1 cm)
- 1 ½ tl zout
- ½ bos verse bieslook (ong. 10 g), versnipperd
De saus
- 2 eieren, vers
- 200 g room, opklopbaar, 30-40% V.G.
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3781 kJ / 905 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Brak ocen
Ovenschotel met kip en spek
1 Std. 10 Min
Macaroni met ham en kaas
1h 20min
Kipfilets pizzaiola
55 min
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 Min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Tomatenmannetjes
Brak ocen
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Cottage pie
1 Std. 10 Min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min
Balletjes in Spaanse saus
55 min