Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De pasta met ham-groentemengeling
- 1 tl boter, om in te vetten
- 200 g Emmental, in stukken (2 cm)
- 100 g Gruyère kaas, in stukken (2 cm)
- 250 g witte kool, in stukken (3 cm)
- 200 g gekookte ham, in ½ plakjes
- 1200 g water
- 300 g droge pasta, type macaroni (kooktijd 5 min.)
- 200 g vastkokende aardappelen, gepeld, in stukken (1 cm)
- 1 ½ tl zout
- ½ bos verse bieslook (ong. 10 g), versnipperd
De saus
- 2 eieren, vers
- 200 g room, opklopbaar, 30-40% V.G.
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3781 kJ / 905 kcal
- Białko
- 47.7 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koolsoep
50 min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15 min
Familie kip galette
1 godz. 55 min
Aardappel en amandel schijf met bonen en tomatensaus
50 min
Omelet met gehakt
1h 10 min
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1h
Varkenshaasje in papillot
1h
Tandoori kip wraps
50 min
Ovenschotel met kip en spek
1h 10 min
Tomaat en basilicum kip quiche
1h