![Sopa de garbanzo con mejillones picantes Sopa de garbanzo con mejillones picantes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/820be421-79a2-4710-8538-35fbcbb5d2c6/Derivates/29153359-a569-495f-9f0c-2b67d82163a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de mejillones frescos limpios
- 3 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 2 dientes de ajo, pelados (opcjonalnie)
- 1 ramita de romero, sólo las hojas
- 1 echalot, pelado y en mitades
- 20 g de aceite vegetal
- 400 g de garbanzos cocidos, escurridos
- 1 cdita de sal
- 1 - 2 pizcas de paprika
- 450 g de agua
- 4 cdas de crema (min 30% de grasa), para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1548 kJ / 370 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de jitomate
30 min
Crema de espárragos y queso Brie
30 min
Robalo con jengibre, salsa de soya, arroz y verduras
40 min
Pescado con salsa de morrón
45 min
Puré de papa y camote con chile morita
45 min
Sopa de lentejas con camote y pasta
35min
Caldo Campesino
40 min
Sopa Húngara de hongos
30 min
Dorada a la plancha con crema de guisantes y tapenade (Hestan Cue™)
45 min
Guisado de carne etíope (Zighinì)
50min
Guacamole picante de chícharos
30 min
Bacalao en costra de hierbas con arroz y salsa de limón
1 godz.