Sopa de poro gratinado con queso cheddar

Sopa de poro gratinado con queso cheddar

4.7 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porciones

Składniki

  • 120 g de queso cheddar en trozos
  • 400 g de poro en rebanadas (aprox. 1 cm)
  • 30 g de mantequilla sin sal
  • 20 g de aceite vegetal
  • 100 g de papa en cubos (aprox. 2 cm)
  • 700 g de agua
  • 1 cda de concentrado de caldo de verduras en polvo
  • 1 cdita de sal o al gusto
  • 2 pizcas de pimienta negra recién molida o al gusto
  • 8 rebanadas de baguette (aprox. 1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 948 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 1904.8 kJ / 455.3 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...