Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate

Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate

4.6 36 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 4 de hongos portobello, frescos limpios
  • 4 dientes de ajo, pelados
  • 80 g de vinagre balsámico
  • 80 g de aceite de oliva extra virgen
  • 2 pizcas de comino en polvo
  • 2 pizcas de pimienta negra molida
  • 1 cdita de paprika, ahumada y molida
  • 2 pizcas de sal
  • 40 g de salsa bbq
  • 1 echalot en mitades
  • ¼ cdita de hojuelas de chile seco
  • 5 g de hojas de cilantro, frescas
  • 5 g de hojas de perejil fresco
  • 25 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • ½ cdita de orégano seco
  • ½ cdita de sal
  • 300 g de aguacate pelado, en trozos (1-2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 489.3 mg
Białko 4 g
Kalorie 1541.8 kJ / 368.5 kcal
Tłuszcz 31.5 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...