Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sformatini cavolfiore e spinaci
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 1000 g di acqua
- 300 g di cimette di cavolfiore
- 100 g di spinaci freschi
- 2 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 Std. 20 Min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1 godz. 30 min
Sformatini di finocchi
1 godz. 30 min
Sformato di fagiolini con salsa al pecorino (Bimby Friend)
3h
Sformatini ai carciofi
1 godz.
Sformato di cardi
1 godz.
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 godz. 30 min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50min
Sformatini ai porri
55min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 godz. 15 min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 Std. 20 Min
Tortino di fagiolini e patate
1 godz. 30 min