Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sformatini cavolfiore e spinaci
- 30 g di Parmigiano reggiano
- 1000 g di acqua
- 300 g di cimette di cavolfiore
- 100 g di spinaci freschi
- 2 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Sformatini ai carciofi
1j
Sformatini ai porri
55 Min
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1j
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Sformato di cardi
1j
Sformatini patate e porri
55 Min
Crocchette di cavolfiore in umido
1j 30 menit
Sformatini di finocchi
1j 30 menit
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1j 30 menit
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 Std. 15 Min
Gnudi toscani
40 min