Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di cimette di cavolfiore
- 2 albumi
- 40 g di farina di riso
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di passata di pomodoro
- 150 g di mozzarella a fette, ben sgocciolata
- 1 cucchiaino di origano secco
- 2 - 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1177 kJ / 280 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1.1 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di lenticchie (vegan)
2u.
Farina di ceci
45 min
Broccoli burger con insalata di ravanelli (vegan)
1h 30 min
Purè di cavolfiore (vegan)
40min
Burger di spinaci
40min
Focaccia di zucca (TM6)
1h 35min
Tortini di cavolfiore e formaggio
35min
Burger vegetale alla barbabietola
3 Std. 25 Min
Buns integrali con burger di barbabietole
3u. 40min
Pizza di cavolfiore con ceci
1h 10min
Mini burger di broccoletti e ceci
1h 35min
Pane Roti
1u.