Tris di salse per aperitivo

Tris di salse per aperitivo

4.3 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 porzioni

Składniki

Mousse alle carote con salvia
  • ½ spicchio di aglio senza anima
  • 200 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 5 - 6 foglie di salvia fresche lavate e asciugate
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Crema alla bresaola e rucola
  • 50 g di rucola fresca, lavata e asciugata
  • 80 g di bresaola a pezzi
  • 130 g di ricotta fresca ben asciutta
  • 130 g di stracchino a pezzi
  • 30 g di latte
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Mousse alle noci
  • 50 g di gherigli di noci
  • 200 g di formaggio fresco spalmabile
  • 50 g di mascarpone
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 301.4 kcal / 1261.1 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 3.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 518 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...