Pesto di rucola e avocado

Pesto di rucola e avocado

4.7 95 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di nocciole tostate
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (stagionatura 24 mesi)
  • 30 g di rucola lavata e asciugata
  • 1 avocado maturo la polpa a pezzi
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 323.6 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1635.3 kJ / 390.8 kcal
Tłuszcz 38.4 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...