Wersje kompatybilne
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1700 g water
- 400 g Brussels sprouts, outer leaves removed, halved
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 1 tsp olive oil, plus 1 Tbsp
- 320 g orecchiette pasta (or any dried short pasta eg. penne)
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 120 g unsalted butter, diced
- 6 fresh sage leaves
- 1 lemon, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3003 kJ / 718 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1129 mg
Alternatywne przepisy
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30 min
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)
35 min
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24 Std.
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Goat's Cheese Eggs with Watercress and Beetroot
30min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1h 40 min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35 min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min