Wersje kompatybilne
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g hazelnuts
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1700 g water
- 400 g Brussels sprouts, outer leaves removed, halved
- 2 tsp fine sea salt, or to taste
- 1 tsp olive oil, plus 1 Tbsp
- 320 g orecchiette pasta (or any dried short pasta eg. penne)
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 120 g unsalted butter, diced
- 6 fresh sage leaves
- 1 lemon, cut in wedges, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3003 kJ / 718 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1129 mg
Alternatywne przepisy
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1 godz. 30 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 min
Spanish Green Lentil And Chorizo Soup
12 godz. 45 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40 min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1h 15min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min