Riz aux petits légumes et crevettes sautées

Riz aux petits légumes et crevettes sautées

4.2 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de carottes coupées en tronçons
  • 1000 g d'eau
  • ½ c. à café de gros sel
  • 250 g de pois gourmands
  • 200 g de riz
  • 200 g de petits pois frais
  • 350 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 20 g d'huile d'olive
  • 2 c. à soupe de sauce de soja
  • 3 brins de ciboule ciselés
  • 6 brins de coriandre fraîche équeutés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1029.8 mg
Białko 25.3 g
Kalorie 1654.3 kJ / 391.8 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...