Sformatini patate e porri

Sformatini patate e porri

4.6 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 80 - 100 g di Edam (formaggio olandese) a pezzi
  • 80 g di prosciutto cotto
  • 500 g di acqua
  • 300 g di patate pelate e a fettine (0,5 cm)
  • 300 g di porri la parte bianca, a rondelle
  • 10 g di burro + q.b.
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 244.5 kcal / 1022.7 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 375.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...