Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 - 100 g di Edam (formaggio olandese) a pezzi
- 80 g di prosciutto cotto
- 500 g di acqua
- 300 g di patate, pelate e a fettine (0,5 cm)
- 300 g di porri, la parte bianca, a rondelle
- 10 g di burro + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1022.7 kJ / 244.5 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 375.7 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne di verza
2h 30min
Sformatini di agretti
1h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40min
Quiche alle cipolle
1 Std. 30 Min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Mini strüdel salati al porro e salmone
1 Std. 20 Min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Uova alla triestina
30min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45min
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min