Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 100 g di Emmental a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro a pezzi
- 400 g di cipolle bianche a fettine
- 40 g di farina tipo 00
-
700
g di brodo vegetale bollente
lub 700 g di acqua + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2248 kJ / 537 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Zuppa di cipolle
1u.
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Vellutata di porri
40min
Zuppa del nord
1h 10min
Zuppa di cipolle di Cannara
1u.
Zuppa di cipolle alla francese
5 godz. 30 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30min
Crema di porri gratinata
50min
Vellutata di topinambur e salvia
50min
Porri in crema delicata
35min
Zuppa di cipolle
1u.