Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di porro a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 60 g di vino bianco secco
- 800 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 150 g di burrata a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2418.3 kJ / 578 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Penne integrali con fonduta di porri
50 min
Vellutata di porri
40 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Risotto porri e finocchi
40 min
Risotto radicchio e salsiccia
35 min
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 min
Risotto al salmone con crema di porri
40 min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min
Porri in crema delicata
35 min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 min
Risotto bianco con porri e mela
30 min