Ribollita

Ribollita

4.7 377 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di cavolo nero a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di verze a listarelle (1-2 cm)
  • 40 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di porro a rondelle (1-2 cm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di fagioli precotti in scatola
  • 2 pomodori pelati
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 6 foglie di basilico fresche lavate
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 700 g di acqua
  • 4 fette di pane casereccio tipo toscano o altro tipo di pane
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 150 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 484 kcal / 2025 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...