Crema di carote e mandorle

Crema di carote e mandorle

4.9 345 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 40 g di mandorle con la pelle
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di carote pelate e a pezzi (2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 1 pizzico di timo secco
  • 80 g di guanciale a striscioline
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.3 g
Kalorie 1230 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 216 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...