Vellutata di porri

Vellutata di porri

3.8 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di Parmigiano Reggiano
  • 600 g di porri la parte bianca a rondelle
  • 30 g burro a pezzi
  • 700 g di acqua
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
    2 dadi per brodo vegetale
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ cucchiaino di pepe nero in polvere
  • ½ cucchiaino di peperoncino in polvere dolce
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4 g
Kalorie 843 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...