Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano Reggiano
- 600 g di porri, la parte bianca a rondelle
- 30 g burro a pezzi
- 700 g di acqua
-
2
cucchiaini di dado per brodo vegetale
lub 2 dadi per brodo vegetale - ½ cucchiaino di sale + q.b.
- ½ cucchiaino di pepe nero in polvere
- ½ cucchiaino di peperoncino in polvere dolce
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 843 kJ / 204 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 Min
Vellutata di riciclo
50 min
Vellutata di zucchine con feta
50 min
Vellutata di asparagi
45 Min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 min
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 Min
Vellutata di porri e patate (Bimby Friend)
1 Std.