Vellutata di porri

Vellutata di porri

3.7 119 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano
    20 g
  • di porri la parte bianca a rondelle
    600 g
  • burro a pezzi
    30 g
  • di acqua
    700 g
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini
    2 dadi per brodo vegetale
  • di sale + q.b.
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero in polvere
    ½ cucchiaino
  • di peperoncino in polvere dolce
    ½ cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 204 kcal / 843 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...