Zuppa di verza con bastoncini di pollo

Zuppa di verza con bastoncini di pollo

3.9 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio mondato e senza anima
  • 100 g di pangrattato
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche secche miste (timo, origano, rosmarino, maggiorana...)
  • 20 g di pecorino a pezzi (3 cm)
  • 400 g di petto di pollo a bastoncini
  • 1 cipolla a metà
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 500 g di cavolo verza mondato, lavato e a tocchi
  • 5 di pomodorini ciliegia in quarti
  • 500 g di brodo vegetale
    500 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 35.5 g
Kalorie 1657 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...