Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio
TM6 TM5

Riso basmati pesto e pomodorini secchi sott'olio

4.3 (24 oceny)

Składniki

Pesto

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 15 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio, senz'anima (opcjonalnie)
  • 40 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
  • 80 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
  • 1 pizzico di sale
  • 15 - 20 pomodorini secchi sott'olio, a striscioline

Terminare la preparazione

  • 750 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 240 g di riso basmati (cottura 10-12 minuti)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2448 kJ / 585 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
69.8 g
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
5.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy