Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 15 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio, senz'anima (opcjonalnie)
- 40 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 1 pizzico di sale
- 15 - 20 pomodorini secchi sott'olio, a striscioline
Terminare la preparazione
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 240 g di riso basmati (cottura 10-12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2448 kJ / 585 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto integrale ai profumi mediterranei
45 min
Insalata di riso nero con gamberi, pomodorini e mango
1 godz. 20 min
Insalata di farro e pollo
45 min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 min
Insalata di riso vegetariana
40 min
Cous cous veloce con verdure crude
20 min
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1h
Insalata di riso rosso e mele
50 min
Riso integrale al pesto di rucola
45 min
Riso basmati e seitan con citronette al limone
40 min
Riso basmati e ratatuia di melanzane
1h
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20 min