Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 15 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio, senz'anima (opcjonalnie)
- 40 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 1 pizzico di sale
- 15 - 20 pomodorini secchi sott'olio, a striscioline
Terminare la preparazione
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 240 g di riso basmati (cottura 10-12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2448 kJ / 585 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55min
Cous cous marino (vegan)
30min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25min
Insalata di riso bicolore con salsa allo yogurt
45min
Insalata di riso vegetariana
40min
Quinoa alla caprese
30min
Insalata di riso nero al profumo di cannella
45min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45min
Insalata di riso basmati
55min
Insalata di riso integrale (vegan)
1h
Couscous con albicocche, noci, feta e verdure miste
1h 15min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30min