Salmone e carciofi al Varoma

Salmone e carciofi al Varoma

3.9 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua fredda + q.b.
  • 2 cucchiai di succo di limone spremuto fresco
  • 4 carciofi
  • 1 spicchio di aglio senz'anima
  • 4 foglie di menta fresca lavate o 1 cucchiaino di menta secca
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 50 g succo di limone spremuto fresco
  • 1 cucchiaino raso di sale integrale
  • 4 tranci di salmone fresco (circa 150 g cad.)
  • pepe nero macinato fresco a piacere
  • 2 cucchiai di mandorle in scaglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 32.8 g
Kalorie 1879 kJ / 449 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...