Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Seppioline
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 1 peperoncino di Caienna fresco (opzionale)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di seppioline, pulite
- 1 pizzico di sale
Salsa di spinaci
- 150 g di spinaci baby freschi, lavati
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 1 cucchiaio di paprika piccante
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 120 g di spinaci baby freschi, lavati
- ½ limone a fettine sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie con i piselli
40min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Moscardini al limone
30min
Filetti di merluzzo con composta di cipolle al balsamico
1h
Filetto di orata con peperoni
25 phút
Seppioline al vino bianco
25 phút
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di mare
1h 30min
Polpo al vino rosso
1h
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 phút
Insalata di seppioline con frutta secca
30min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min