Coniglio ai carciofi

Coniglio ai carciofi

4.0 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 carciofi grossi, puliti e a spicchi (vedere consiglio)
    450 g di carciofi surgelati
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di vino bianco secco
  • 100 g di acqua
  • 2 pizzico di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato
  • 30 g di pancetta tesa di maiale a cubetti (2 cm)
  • 2 rametti di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 800 g di carne di coniglio in pezzi ammollato in acqua aceto, sale e succo di limone per 30 minuti
  • 1 cucchiaio di prezzemolo tritato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 44.5 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...