Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fette di pane integrale
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ spicchio di aglio
- 4 filetti di sogliola (circa 400 g)
- sale q.b.
- pepe bianco macinato q.b.
- 500 g di acqua
- 1 mela Granny Smith a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1182 kJ / 282 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Salmone con crudo di pomodori
35min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Platessa al pomodoro
30 min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1h 10min
Branzino al vapore con cous cous erbe e limone
35min
Spada alle erbe con olive
40 min
Salmone all'aceto balsamico con spaghetti di zucchina
40 min
Tonno allo zenzero e melagrana
40 min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min