Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck

Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck

4.5 77 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Pasta al vino
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco
  • 300 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di peperoni a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di funghi surgelati
  • 75 g di speck a dadini
  • 200 g di ricotta vaccina scolata dal siero
  • 100 g di provola affumicata a pezzi (2-3 cm)
  • 70 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 1678 kJ / 401 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 30.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...