Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 100 g cipolla in quarti
- 70 g di sedano a pezzi (2 cm)
- 100 g di carote a rondelle
- 200 g di patate a pezzi (2 cm)
- 200 g di pomodori maturi spellati e a pezzi
- 200 g di fagiolini surgelati
- 200 g di cavolo rosso a fette
-
600
g di brodo vegetale
lub 600 g di acqua + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di verze e patate
1sa
Zuppa di cavolo cappuccio
50 dk
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40 dk
Zuppa di ceci e cicoria
1sa
Zuppa al profumo di curcuma
1sa
Zuppa di verdure
30 Min
Zuppa di bietole
35 dk
Minestra al cavolo nero, lenticchie e piselli spezzati
1sa
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 dk
Jota triestina
2h
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 dk
Zuppa montanara
1sa