Zuppa di fagiolini e cavolo rosso

Zuppa di fagiolini e cavolo rosso

4.3 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 100 g cipolla in quarti
  • 70 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 100 g di carote a rondelle
  • 200 g di patate a pezzi (2 cm)
  • 200 g di pomodori maturi spellati e a pezzi
  • 200 g di fagiolini surgelati
  • 200 g di cavolo rosso a fette
  • 600 g di brodo vegetale
    600 g di acqua, + 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 207 kcal / 866 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...