Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 finocchi, puliti e a fette sottili
- 4 filetti di scorfano
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di paprika dolce
- 1 - 2 patate viola, pelate e a fettine sottili (spessore 1-2 mm)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone al cartoccio
35min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min
Branzino al sale aromatico
55min
Merluzzo con burro agli agrumi
50min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Dentice agli agrumi
45 Min
Salmone al cartoccio con salsa al melograno, fonduta di porri e patate al vapore
55min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45 Min
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1h 20min
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35min