Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 finocchi, puliti e a fette sottili
- 4 filetti di scorfano
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di paprika dolce
- 1 - 2 patate viola, pelate e a fettine sottili (spessore 1-2 mm)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1 Std. 10 Min
Filetti di halibut con cipolla di Tropea e pomodorini
30 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Salmone all'arancia con agretti
40min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50 Min
Crema di zucchine con filetti di sogliola
40min
Fesa di tacchino al curry
1 Std.
Finocchi e gamberi allo zafferano
35min
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1 Std.
Insalata di gamberi e fagioli cannellini
40min
Insalata fredda di polpo e patate
50 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55min