Urządzenia i Akcesoria
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
dried porcini mushrooms1 oz
-
sesame oil1 oz
-
leeks trimmed, in pieces2 oz
-
burdock root peeled, in pieces1 oz
-
ginger (opcjonalnie) peeled, in pieces½ oz
-
garlic cloves2
-
vegetable stock low sodium60 oz
-
fresh shiitake mushrooms thinly sliced5 oz
-
rice vinegar3 oz
-
kale center rib removed, thinly sliced1 oz
-
baby bok choy sliced (¼ in.)4 oz
-
nutritional yeast2 tbsp
-
green onions thinly sliced3
-
sesame seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
444 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Mushroom Soup
25 Min
Coconut Sautéed Shrimp
35 Min
Mixed Mushroom Sauté
30 Min
Cheesy Zucchini Pappardelle
50 Min
Carrot Ginger Soup
20 Min
Purple Cauliflower Soup
25 Min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 Min
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Eggplant Sauté
30 Min
Portuguese Fish and Potato Stew
45 Min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 Min