Urządzenia i Akcesoria
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
dried porcini mushrooms1 oz
-
sesame oil1 oz
-
leeks trimmed, in pieces2 oz
-
burdock root peeled, in pieces1 oz
-
ginger (opcjonalnie) peeled, in pieces½ oz
-
garlic cloves2
-
vegetable stock low sodium60 oz
-
fresh shiitake mushrooms thinly sliced5 oz
-
rice vinegar3 oz
-
kale center rib removed, thinly sliced1 oz
-
baby bok choy sliced (¼ in.)4 oz
-
nutritional yeast2 tbsp
-
green onions thinly sliced3
-
sesame seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
444 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gazpacho
1 godz. 15 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1 godz.
Coconut Cucumber Cooler
2 godz. 10 min
Yam Porridge with Brown Butter Sage Crumble (Tim Hollingsworth)
40 min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min
Tomatillo Avocado Guacamole
10 min
Baked Mushroom Empanadas
1 godz. 50 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1 godz. 5 min
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50 min