Flan de patate douce-carotte à la vapeur et crème au safran

Flan de patate douce-carotte à la vapeur et crème au safran

4.0 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • de carottes coupées en morceaux
    300 g
  • d'eau
    600 g
  • de patates douces coupées en morceaux
    600 g
  • œufs
    3
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de sel
    4 pincées
  • de poivre moulu
    4 pincées
  • de farine de blé
    20 g
  • de beurre
    20 g
  • de lait
    200 g
  • de fromage de chèvre râpé
    50 g
  • de safran
    1 dose

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245.2 kcal / 1022 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 17.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 493.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...