Tajine de lapin aux fruits secs

Tajine de lapin aux fruits secs

4.3 73 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive
    40 g
  • de gingembre frais
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    6 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de quatre-épices
    2 c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • cuisses de lapin coupées en deux (650 g env.)
    4
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'eau
    700 g
  • de pruneaux dénoyautés
    100 g
  • de figues sèches
    100 g
  • d'abricots secs dénoyautés
    100 g
  • de graines de couscous fines
    200 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de raisins secs
    60 g
  • de miel
    30 g
  • d'amandes émondées
    50 g
  • de pignons de pin
    60 g
  • de noisettes
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 659 kcal / 2764.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 60.3 g
Błonnik 11.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...