Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 600 g de courge butternut, pelée et coupée en dés
- 30 g de beurre, pour les ramequins
- 6 cerneaux de noix
- 3 œufs entiers
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de gorgonzola, coupé en dés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1051 kJ / 253 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Soufflé au chèvre et au thym
1h
Soufflé aux endives et parmesan
1 godz. 20 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Œufs farcis à la berrichonne
40 min
Crumble de saint-marcellin aux fruits secs
25 min
Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais
1h 15min
Flan de patate douce
40 min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15min
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1h
Tarte tatin carotte et ricotta
3sa 20 dk
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h
Flan de carotte, gouda et cumin
50 min