![Flans de courge au gorgonzola et aux noix Flans de courge au gorgonzola et aux noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/515248F2-3277-4E9D-A400-7F853943B787/Derivates/73b01776-c2fb-4727-8a2f-d4d0b6286413.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 600 g de courge butternut, pelée et coupée en dés
- 30 g de beurre, pour les ramequins
- 6 cerneaux de noix
- 3 œufs entiers
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de gorgonzola, coupé en dés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1051 kJ / 253 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 Min
Flan de patate douce
40p
Flan de petits pois et sauce au fromage
45min
Crumble de saint-marcellin aux fruits secs
25 Min
Flans de potiron et magret fumé
1 Std. 15 Min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1 Std. 15 Min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1h
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Tarte asperge, amande et comté par Eric Guérin
1h
Tatin de betterave au balsamique et chèvre frais
1 Std. 15 Min
Flans aux petits pois et au chèvre frais
1 Std. 35 Min