Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 400 g de chair de courge d'hiver, type musquée de Provence, coupée en tranches
- 1 pâte brisée maison
- farine de blé, pour fariner
- 8 tranches fines de bacon
- 3 œufs
- 80 g de crème fraîche
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de Rouy, détaillé en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1818.9 kJ / 436.6 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux blettes et ricotta
1h 40min
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1ч. 30 мин.
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Tarte au navet et au cantal
1ч. 30 мин.
Tarte automnale
1h 15min
Quiche épaisse carotte-panais-noisettes
1ч. 30 мин.
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1 Std. 45 Min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55min
Lasagne végétariennes à la courge et aux blettes
1h
Gratin de potiron aux châtaignes
1ч. 10 мин.
Quiche au poireau
55min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h