Quiche à la courge musquée de Provence

Quiche à la courge musquée de Provence

4.6 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 parts

Składniki

  • 400 g d'eau
  • 400 g de chair de courge d'hiver, type musquée de Provence coupée en tranches
  • 1 pâte brisée maison
  • farine de blé pour fariner
  • 8 tranches fines de bacon
  • 3 œufs
  • 80 g de crème fraîche
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 5 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 200 g de Rouy détaillé en lamelles

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15.5 g
Kalorie 1818.9 kJ / 436.6 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...