![Gâteaux de foies de volaille aux noisettes Gâteaux de foies de volaille aux noisettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a2e8e3b7-e502-4d54-9557-0f37bbb5f72f/Derivates/a5abbbe7-af03-4a5a-bff9-dae0e4a7d1d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noisettes décortiquées
- 180 g de foies de volaille, coupés en morceaux de 3 cm
- ½ c. à café de cinq-épices
- du sel
- du poivre moulu
- 2 œufs
- 150 g de crème liquide
- 10 g de beurre
- 1000 g d'eau
Le jus aigre-doux
- 60 g de porto rouge
- 20 g de vinaigre de cidre
- 10 g de beurre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1500 kJ / 360 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 Min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
Saucisson brioché de Lyon
3ч. 25 мин.
Terrine de viandes express
1 Std. 5 Min
Quenelles nature sauce nantua
3 godz. 40 min
Saucisson brioché
2h 50min
Terrine de courgette et thon - Tagliatelle de poivrons
1sa 45 dk
Farçou
2h 20min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 Min
Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon
1 Std. 40 Min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min