Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses
TM6 TM5 TM31

Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses

(Brak ocen)

Składniki

La gelée

  • 5 oranges
  • 1 pamplemousse
  • 8 g d'agar-agar en poudre
  • 30 g de sucre roux
    lub 30 g de sucre de dattes
  • 200 g d'ananas frais, coupé en fines tranches de 2-3 mm

La sauce

  • 1 c. à café de baies roses
  • 1 c. à café de pétales de rose séchées comestibles
  • 200 g de crème épaisse, 10% m.g.
  • 3 c. à soupe de marsala liquoreux
  • 1 c. à café de sucre vanillé
  • 1 c. à café de sucre en poudre

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
657.5 kJ / 157.2 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
30 g
Tłuszcz
3.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
3.7 g
Sód
30 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy