Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses

Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La gelée
  • oranges
    5
  • pamplemousse
    1
  • d'agar-agar en poudre
    8 g
  • de sucre roux
    30 g
    30 g de sucre de dattes
  • d'ananas frais coupé en fines tranches de 2-3 mm
    200 g
La sauce
  • de baies roses
    1 c. à café
  • de pétales de rose séchées comestibles
    1 c. à café
  • de crème épaisse, 10% m.g.
    200 g
  • de marsala liquoreux
    3 c. à soupe
  • de sucre vanillé
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 157.2 kcal / 657.5 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 30 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...