Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g d'eau
- 1 pincée de gros sel
- 100 g de fanes de radis, lavées soigneusement
- 200 g de glaçons
- 100 g de lardons fumés
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de lait
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 4 pincées de sel fin
- 3 pincées de poivre moulu
- 6 jaunes d'œufs
- 10 radis roses
- 4 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1516.5 kJ / 366.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 707.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de moules et poireaux au pastis
35 Min
Potage de carottes aux fanes
40 Min
Velouté de tomate
40 Min
Tatin de navets
10 Std.
Velouté de champignons et noisettes XXL
40 Min
Crème de chou, morue, lardons et fromage de chèvre
12h
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25 Min
Cabillaud, purée de navet et panais, lard et beurre blanc à la badiane
1 Std.
Velouté de champignons à l'huile de truffe
50 min
Soupe de champignons, amande et fruits secs
35 Min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45 Min
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40 Min