Brioche aux fruits secs

Brioche aux fruits secs

4.6 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 70 g de lait entier
  • 8 g de levure boulangère sèche
  • 280 g de farine de blé
  • 60 g de sirop d'agave
  • 5 g de sel
  • 20 g de crème fraîche épaisse
  • 1 œuf
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 40 g d'huile de coco hydrogénée (fondue)
  • 10 dattes dénoyautées
  • 5 figues sèches
  • 1 c. à soupe de canneberges déshydratées
  • 5 abricots secs dénoyautés
  • 1 c. à soupe de noisettes
  • 1 c. à soupe de graines de tournesol
  • 1 noisette de beurre
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1846 kJ / 439 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 110 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...