Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 75 g de sucre roux
- 200 g de beurre, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
-
1 ½
c. à café de sucre vanillé fait maison
lub 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
La marmelade d'oranges
- 1000 g d'oranges
- 1 citron jaune
- 350 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1448.3 kJ / 346.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 25.2 mg
Alternatywne przepisy
Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)
55min
Tarte aux fraises et noisettes
2 Std. 40 Min
Brioches roulées salées
4u. 45min
Tarte briochée aux abricots
3h 10 min.
Pommes en croûte feuilletée
2h 30min
Tarte à gros bords
1h 50 min.
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Tartelette fine aux pommes
3 Std.
Confiture fraise et sureau
9h 15min
Coupe glacée à la coco, coulis à l'ananas
11 godz.
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min