![Beurre beldi au zaatar Beurre beldi au zaatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25336cb2-189e-4a22-b1f7-bdce4f6a538b/Derivates/1db8de0a-2bcd-4a87-a78b-9b18fdf552d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
c. à café de jus de citron
lub 1 c. à café de vinaigre blanc - 100 g de lait écrémé
- 100 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 20 g de fromage à tartiner
-
3 - 4
pincées de zaatar, à ajuster en fonction des goûts
(opcjonalnie)
lub 3 - 4 pincées de thym déshydraté, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1566.8 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 589.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Msemen
40 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Crêpes mille trous et coulis de fraises
55 Min
Harira
7 Std.
Cheesecake baklava
3h 30 min
Jus d'avocat aux dattes
5 Min
Sésame finement moulu (160-200 g)
5 Min
Sésame finement moulu
5 Min
Épices moulues
5 Min
Tajine d'agneau aux coings
1 Std.