Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
c. à café de jus de citron
lub 1 c. à café de vinaigre blanc - 100 g de lait écrémé
- 100 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 20 g de fromage à tartiner
-
3 - 4
pincées de zaatar, à ajuster en fonction des goûts
(opcjonalnie)
lub 3 - 4 pincées de thym déshydraté, à ajuster en fonction des goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1566.8 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 589.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Crêpes mille trous au maïs
1h 20min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Msemen
40min
Harira
7h
Zaalouk d’aubergine
45min
Sardines à la marocaine
25min
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2 godz. 35 min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min