Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de blancs de poulet, en morceaux
- 2 œufs
- 40 g d'huile d'olive
- 4 portions de fromage de Vache qui rit®
- 50 g de semoule de blé dur fine
- 1 c. à café de harissa
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 20 olives vertes dénoyautées
- 1000 g eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 359 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1h 5min
Briouates à la viande
50min
Pains batbout marocains
1h
Pain créole aux achards
1 Std. 15 Min
Gâteau de fin d'année
3 Std. 35 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Simit
2 Std. 10 Min
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min
Fekkas (biscuits croquants)
45 min
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30 min
Harcha (galettes de semoule)
1h 10min