Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre, coupé en morceaux
- 300 g de lait
- 100 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 25 g de cacao en poudre
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- beurre, pour la poêle
- 250 g de crème liquide 35% m.g., bien froide
- 75 g de mascarpone
- 25 g de sucre glace
- 1 gousse de vanille
- 220 g de biscuit, type Oréo
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 829.5 kJ / 198.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 139.4 mg
Alternatywne przepisy
Tajine de kefta aux œufs
1h 15min
Découvrez le Thermomix® en boutique
1min
Rfissa au poulet
1 Std. 20 Min
Saumon et pommes de terre au four XXL
1 Std.
Krachel (brioches à l’anis)
2 Std. 45 Min
Crème glacée caramel et cacahuète
3 godz. 20 min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Tajine de boulettes de sardines
45 Min
Sauce fromagère
30 Min
Harcha (galettes de semoule)
1 Std. 10 Min
Pancake cœur coulant chocolat
30 Min