Mhencha (gâteaux aux amandes et au miel)

Mhencha (gâteaux aux amandes et au miel)

3.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
30 pièces

Składniki

  • d'amandes émondées
    500 g
  • de sucre en poudre
    250 g
  • huile de friture
  • d'amandes non émondées
    75 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • œuf
    1
  • d'eau de fleur d'oranger
    2 c. à soupe
  • de beurre fondu
    100 g
  • feuilles de brick coupées en deux
    15
  • de miel
    500 g
  • pétales de rose séchées comestibles (opcjonalnie)
    quelques

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 261 kcal / 1091 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...