Basboussa à la pistache et à la rose

Basboussa à la pistache et à la rose

5.0 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • de cardamome en poudre
    1 c. à café
  • de pistaches, non salées (dont 50 g salées et hachées)
    200 g
  • d'amandes en poudre
    100 g
  • de semoule de blé dur fine
    170 g
  • de levure chimique
    1 sachet
  • de beurre en morceaux et un peu pour le moule
    300 g
  • de sucre en poudre
    380 g
  • œufs
    4
  • citron jaune non traité zeste et jus
    1
  • d'eau de rose et 80 g pour le sirop
    2 c. à soupe
  • gouttes d'extrait de vanille
    quelques
  • de sel
    1 pincée
  • de jus de citron
    100 g
  • poignée de pétales de rose séchées comestibles
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1039 kcal / 4327 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...