Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'amandes en poudre
- 150 g de noix de coco râpée
- 50 g de semoule de blé dur
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 30 g de beurre, en morceaux
- 2 œufs
- 30 g d'huile de tournesol
- 10 g de sucre vanillé maison
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 60 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 616.9 kJ / 148.3 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 7.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Lentilles à la marocaine
50 Min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min
Crêpes mille trous au maïs
1 Std. 20 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Msemen
40 Min
Harira
7h
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Ghoribas marocains
35 Min