![Pita au blé complet Pita au blé complet](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/73eb26b1-ddbd-4238-adc8-6bd23f7ef231/Derivates/b1f6659a-d168-4967-bdd8-d858335bd296.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et 2 c. à café
- 10 g de levure boulangère sèche
- 1 c. à café de miel
- 350 g de farine de blé complet
- 150 g de farine blanche, et un peu pour fariner
- 1 ¼ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de graines de nigelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 101.5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30min
Msemen
40min
Crêpes mille trous
1h 10min
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1h
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min
Pains turcs
2h 15min
Pain lagana grec
3h 15min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Pain pide (pain turc)
2 godz.
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min