![Crêpes mille trous au maïs Crêpes mille trous au maïs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/638f155b-d54b-4757-88a6-ce213a3f6e9d/Derivates/dd85f360-fcf8-4ece-9845-73ad2285d8fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de semoule de maïs fine
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 7 g de levure boulangère sèche
- 425 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- beurre, pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 391 kJ / 93.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 132.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30min
Msemen
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Crêpes mille trous
1h 10min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Lentilles à la marocaine
50min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Harira
7 Std.
Jus d'avocat aux dattes
5 Min
Ghoribas à la noix de coco
20min
Ghoribas marocains
35min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min