Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de semoule de maïs fine
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 7 g de levure boulangère sèche
- 425 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- beurre, pour la poêle
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 391 kJ / 93.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 132.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Pains batbout marocains
1 Std.
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 godz. 40 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Batbout au fromage
30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Msemen
40 Min
Ghoribas à la noix de coco
20 min
Harira
7 godz.
Soupe harira
40 Min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Ghoribas marocains
35 Min