Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 165 g de sucre en poudre
- 150 g d'huile de tournesol
- 50 g de graines de sésame
- quelques gouttes d'extrait de vanille
- 2 c. à café de graines d'anis vert
- 500 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 100 g d'amandes décortiquées
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de café instantané (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2j 10 menit
Pains de semoule Matlouh
2j 10 menit
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Pains batbout marocains
1j
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Msemen
40 min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1 godz. 5 min
M'semen (crêpes feuilletées)
2j
Pides aux trois fromages
1 Std. 40 Min
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30 min
Harcha (galettes de semoule)
1h 10 min
Carottes à la marocaine
40 min