Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 - 2 piments oiseaux séchés, épépinés et émiettés
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 - 2 c. à soupe d'eau
- coriandre fraîche
-
1
pincée de piment en poudre
lub 1 pincée de paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles corail aux noix
15min
Tartinade de lentilles à l'indienne
30 Min
Houmous de courgette
10 min
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1h 15min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 min
Tzatziki comme en Grèce
40 Min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15min
Houmous de carotte
25 Min
Tartinade de petits pois aux amandes
20 min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 min
Houmous de chou-fleur
35 Min
Tartinade de tomates séchées
10 min