Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 - 2 piments oiseaux séchés, épépinés et émiettés
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 - 2 c. à soupe d'eau
- coriandre fraîche
-
1
pincée de piment en poudre
lub 1 pincée de paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Rillettes de sardine à la marocaine
15min
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15min
Houmous de petits pois
55min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2 godz. 15 min
Houmous de carotte
25 min
Tartinade de lentilles à l'indienne
30 min
Houmous aux tomates séchées
10min
Tartinade de petits pois aux amandes
20 min
Tahini maison
15min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 min
Tzatziki comme en Grèce
40 min