Tagliatelle au pesto d'oseille

Tagliatelle au pesto d'oseille

4.4 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Le pesto
  • de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
    50 g
  • d'amandes décortiquées et fumées
    40 g
  • d'oseille les feuilles déchirées en deux
    1 bouquet
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • gousse d'ail pelée et dégermée
    1
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    1 pincée
Les pâtes
  • d'eau
    2000 g
  • de sel
    1 c. à soupe
  • de pâtes fraîches aux épinards, type tagliatelle (voir "Conseil(s)")
    350 g
  • de beurre
    20 g
  • de copeaux de parmesan
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460 kcal / 1930 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...