Tarte au poulet et aux asperges vertes

Tarte au poulet et aux asperges vertes

4.1 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 parts

Składniki

  • 50 g de parmesan en morceaux
  • 250 g de farine de blé
  • 125 g de beurre coupé en dés
  • 450 g d'eau
  • 1 jaune d'œuf
  • 1 c. à soupe d'origan déshydraté
    1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
  • 1 pincée de sel
  • 1 botte d'asperges vertes
  • 200 g de filets de poulet
  • 2 œufs
  • 200 g de ricotta
  • ½ bouquet d'estragon frais effeuillé (réserver quelques feuilles pour la finition)
  • du poivre moulu
  • un peu de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 22 g
Kalorie 1991 kJ / 477 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...