Tarte au poulet et aux asperges vertes

Tarte au poulet et aux asperges vertes

4.2 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 parts

Składniki

  • de parmesan en morceaux
    50 g
  • de farine de blé
    250 g
  • de beurre coupé en dés
    125 g
  • d'eau
    450 g
  • jaune d'œuf
    1
  • d'origan déshydraté
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
  • de sel
    1 pincée
  • botte d'asperges vertes
    1
  • de filets de poulet
    200 g
  • œufs
    2
  • de ricotta
    200 g
  • d'estragon frais effeuillé (réserver quelques feuilles pour la finition)
    ½ bouquet
  • du poivre moulu
  • un peu de lait

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 477 kcal / 1991 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...