Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli

Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli

4.4 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 30 min
9 pezzi

Składniki

Mini cestini di Parmigiano Reggiano
  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Crema di broccoli
  • 500 g di acqua
  • 300 g di cimette di broccoli
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco
  • 125 g di fagioli bianchi di Spagna cotti, ben scolati
  • semi di sesamo nero a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 274.2 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 479.7 kJ / 114.7 kcal
Tłuszcz 8.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 2.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...